Muffinki amarantusowe z kabanosami i serem feta
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/amarantusowe-muffinki-z-kabanosem-i-serem-feta-01-1200x675.jpg)
- 12 porcji
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Amarantus ekspandowany - 150g
- Jajko - 4 szt
- Ser typu feta - 270g
- Kabanos - 200g
Przygotowanie
Amarantus wymieszać dokładnie z jajkami. Drobno pokroić ser feta i kabanosy. Wymieszać ser, kabanosy i masę z amarantusa. Przełożyć masę do papilotek lub foremek na muffinki. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/amarantusowe-muffinki-z-kabanosem-i-serem-feta-01-1200x675.jpg)
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/amarantusowe-muffinki-z-kabanosem-i-serem-feta-02-1125x2000.jpg)
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/amarantusowe-muffinki-z-kabanosem-i-serem-feta-03-1200x675.jpg)
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/amarantusowe-muffinki-z-kabanosem-i-serem-feta-04-1125x2000.jpg)