Mozzarella w kwiatach cukinii po włosku

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 3 porcje
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Mozzarella - 1 szt.
  • Kwiatki cukinii - 6 szt.
  • 1 jajko
  • 1/4-1/2 szklanki mąki bezglutenowej np. kukurydzianej
  • sól
  • olej

Najlepsza na ciepło!

Przygotowanie

Kwiatki cukinii świeżo zerwane należy oczyścić i usunąć słupek.

Mozzarellę pokroić na 6 kawałków.

Z jajka, mąki i soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe (rozmieszać tak, by nie było grudek oraz doprawić tak, by było dość słone).

Kawałki mozzarelli owijać kwiatkami cukinii, następnie maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Natychmiast po usmażeniu spożywać.

*Można też smażyć bez dodatku mąki, tylko w rozbełtanym i posolonym jajku.

Oceń ten przepis