Mini babeczki

Oceń przepis

Średnia ocena: 3.5
  • 1 porcja
  • 35 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Masło - pół kostki
  • Jajka - 2 sztuki
  • Cukier - 150 g
  • Mąka ryżowa bezglutenowa- 250 g
  • Mleko - 1 szklanka
  • Bezglutenowy proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • Olejek waniliowy - kilka kropli
  • Kakao - 3 łyżeczki

Przygotowanie

  • Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku i miksujemy.
  • Wsypujemy połowę mąki, miksujemy.
  • Wlewamy 3/4 szklanki mleka, miksujemy.
  • Dodajemy resztę mąki, olejek waniliowy, proszek do pieczenia i miksujemy.
  • Część masy nakładamy do kilku foremek a do reszty dodajemy kakao, resztę mleka i miksujemy.
  • Ciasto z dodatkiem kakao nakładamy do foremek.
  • Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 min.

Oceń ten przepis