Mini babeczki
- 1 porcja
- 35 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Masło - pół kostki
- Jajka - 2 sztuki
- Cukier - 150 g
- Mąka ryżowa bezglutenowa- 250 g
- Mleko - 1 szklanka
- Bezglutenowy proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
- Olejek waniliowy - kilka kropli
- Kakao - 3 łyżeczki
Przygotowanie
- Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku i miksujemy.
- Wsypujemy połowę mąki, miksujemy.
- Wlewamy 3/4 szklanki mleka, miksujemy.
- Dodajemy resztę mąki, olejek waniliowy, proszek do pieczenia i miksujemy.
- Część masy nakładamy do kilku foremek a do reszty dodajemy kakao, resztę mleka i miksujemy.
- Ciasto z dodatkiem kakao nakładamy do foremek.
- Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 min.