Makaronowa sałatka z kurczakiem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 1 godzina
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Makaron z czerwonej soczewicy bezglutenowy - 50 g
  • Ugotowany filet z kurczaka - 100 g
  • Kukurydza konserwowa - 3 łyżki
  • Papryka czerwona - 1/4 szt.
  • Kapusta pekińska - 3 liście
  • Majonez - 1 łyżka
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 1 łyżka
  • Sól - wedle uznania
  • Pieprz - wedle uznania
  • Papryka słodka czerwona - wedle uznania

Sałatka idealna do szkoły, pracy oraz jako przekąska na przyjęcie.

Przygotowanie

  • Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
  • Paprykę i kapustę opłukać i osuszyć, następnie pokroić w kostkę.
  • Ugotowany i wystudzony filet z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do makaronu, tak jak pozostałe składniki.
  • Przyprawić i wymieszać.
  • Można przyozdobić siekanym szczypiorkiem oraz natką pietruszki. Zamiast pieprzu czarnego i papryki słodkiej świetnie sprawdza się pieprz ziołowy, należy się jednak upewnić, że nie jest on zanieczyszczony glutenem.

Oceń ten przepis