Makaron z boczkiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Boczek wędzony - kawałek
  • Cebula - 1/2
  • Liście szpinaku - 1 opakowanie
  • Czosnek - 1 ząbek
  • Śmietana 18-22% (gęsta) - 1 mała
  • Zioła prowansalskie
  • Sól
  • Pieprz do smaku
  • Makaron bezglutenowy - kształt według uznania - 125 g

Przygotowanie

Boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek chwilę powytapiać na patelni na niedużym ogniu, potem podkręcić mocniej gaz i podsmażyć, dorzucić cebulę, po chwili dodać czosnek i liście szpinaku. Jak zmiękną wlać całą śmietanę, trochę wody aby danie nie było za gęste, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem. Porcja dla dwóch osób.

Oceń ten przepis