Lody waniliowo-jagodowe
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/05/lody-waniliowo-jagodowe.jpg)
- 3 porcje
- 3 godziny
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Śmietana kremówka - 250 ml
- Mleko skondensowane niesłodzone - 1 opakowanie
- Jagody świeże - 100 g świeże
- Cukier waniliowy -100 g
Przygotowanie
Mocno schłodzoną w zamrażalniku śmietanę ubij za pomocą miksera z dodatkiem cukru waniliowego, następnie cały czas mieszając dodaj mleko skondensowane. Lody przelej do plastikowego pojemnika i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika. Podziel lody na dwie części. Do jednej dodaj jagody i zmiksuj. Przelej do nowego pojemnika. Dwa pojemniki włóż do zamrażalki. Zamrażaj lody, mieszając od czasu do czasu.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/05/lody-waniliowo-jagodowe.jpg)