Lody waniliowo-jagodowe

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 3 porcje
  • 3 godziny
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Śmietana kremówka - 250 ml
  • Mleko skondensowane niesłodzone - 1 opakowanie
  • Jagody świeże - 100 g świeże
  • Cukier waniliowy -100 g

Domowe lody!

Przygotowanie

Mocno schłodzoną w zamrażalniku śmietanę ubij za pomocą miksera z dodatkiem cukru waniliowego, następnie cały czas mieszając dodaj mleko skondensowane. Lody przelej do plastikowego pojemnika i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika. Podziel lody na dwie części. Do jednej dodaj jagody i zmiksuj. Przelej do nowego pojemnika. Dwa pojemniki włóż do zamrażalki. Zamrażaj lody, mieszając od czasu do czasu.

 

Oceń ten przepis