Lody bananowe

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 8 porcji
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Banan - 1 kg (dojrzałe)
  • Woda - 1 szklanka (lub mleko)
  • Cukier puder - 2 łyżki
  • Mus owocowy - do polania

Idealny pomysł na wykorzystanie zalegających miękkich bananów!

Przygotowanie

Obierz banany, pokrój w plastry i włóż na 2 godziny do zamrażarki.  Do malaksera włóż banany, dodaj wodę/mleko, cukier i zmiksuj na jednolitą masę.

Włóż zmiksowaną masę na kilka godzin do zamrażarki – aż stężeją. Wyjmij lody, ponownie zmiksuj i włóż z powrotem na kilka godzin do zamrażarki, potwórz ten krok jeszcze raz.

Gałkownicą nałóż kilka kulek lodowych do pucharków i polej dowolnym musem.

Oceń ten przepis