Letnie naleśniki z ciasta parzonego

- 2 porcje
- 40 minut
- Średnie
Składniki:
Ciasto:
- Mix mąki bezglutenowej - 110 g
- Woda - 1/2 szklanki
- Masło - 50 g
- Jajko - 1 sztuka
- Olej rzepakowy do smażenia
Nadzienie:
- Truskawki
- Bita śmietana
- Cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
Wodę z masłem doprowadź do wrzenia w garnku.
Zdejmij z ognia i przesiej do środka mąkę.
Wymieszaj ciasto energicznie i odstaw do ostudzenia.
Wbij jajko do chłodnej masy i zmiksuj na gładkie ciasto.
Na patelni rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz wyciskaj szprycą ciasto na kształt naleśnika.
Dobrze zrumienione odsącz na ręczniku papierowym.
Podawaj z sezonowymi owocami, bitą śmietaną i cukrem pudrem.
