Letnia kanapka ze szparagami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Pieczywo bezglutenowe
  • Ser żółty - 2 plastry
  • Szparagi zielone - po 3/4 szparagi na porcję
  • Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki na porcję
  • Boczek - wg uznania
  • Cebula czerwona - 1 sztuka
  • Jajo - 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło
  • Pomidory suszone

Szparagi i jajko to smaki lata! Warto zamknąć je w kanapce, która świetnie sprawdzi się w górach, pracy czy pociągu.

Przygotowanie

PRZYGOTOWANIE:
Smażę boczek, po uzyskaniu lekkiej chrupkości przekładam boczek do miseczki, tłuszcz pozostaje
na patelni.
Na patelnię wrzucam dokładnie umyte szparagi z oderwanymi końcówkami, dodaję masło i smażę 5 min.
Po 5 minutach dodaje pomidorki przekrojone na pół.
Doprawiam solą i pieprzem.
Pieczywo wkładam do piekarnika. Gdy uzyskam chrupkość, nakładam na pieczywo ser żółty.
Na sam koniec smażę jajko, tak aby żółtko było płynne.

CZAS NA WARSTWY !
Na pieczywo układam 4 szparagi, następnie kładę boczek, kilka pomidorków koktajlowych oraz suszonych.

Dodaję pokrojoną czerwoną cebulę.

Na sam koniec kładę jajko z płynnym żółtkiem.

SMACZNEGO !

Oceń ten przepis