Letnia kanapka ze szparagami
- 2 porcje
- 15 minut
- Łatwe
Składniki:
- Pieczywo bezglutenowe
- Ser żółty - 2 plastry
- Szparagi zielone - po 3/4 szparagi na porcję
- Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki na porcję
- Boczek - wg uznania
- Cebula czerwona - 1 sztuka
- Jajo - 2 sztuki
- Sól
- Pieprz
- Masło
- Pomidory suszone
Przygotowanie
PRZYGOTOWANIE:
Smażę boczek, po uzyskaniu lekkiej chrupkości przekładam boczek do miseczki, tłuszcz pozostaje
na patelni.
Na patelnię wrzucam dokładnie umyte szparagi z oderwanymi końcówkami, dodaję masło i smażę 5 min.
Po 5 minutach dodaje pomidorki przekrojone na pół.
Doprawiam solą i pieprzem.
Pieczywo wkładam do piekarnika. Gdy uzyskam chrupkość, nakładam na pieczywo ser żółty.
Na sam koniec smażę jajko, tak aby żółtko było płynne.
CZAS NA WARSTWY !
Na pieczywo układam 4 szparagi, następnie kładę boczek, kilka pomidorków koktajlowych oraz suszonych.
Dodaję pokrojoną czerwoną cebulę.
Na sam koniec kładę jajko z płynnym żółtkiem.
SMACZNEGO !