Kurczak panierowany w płatkach kukurydzianych

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Kurczak, pierś - 1 sztuka
  • Jajko - 1 sztuka
  • Płatki kukurydziane bezglutenowe - (potrzebna ilość zależy od wielkości piersi)
  • Sól
  • Papryka czerwona słodka lub ostra

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokroić jak na kotlety, trochę rozbić tłuczkiem. Posolić i przyprawić papryką. Płatki kukurydziane rozgnieść ręką, w moździerzu albo przykryć ściereczką i rozgnieść wałkiem. Mięso obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko docisnąć. Niestety płatki dosyć łatwo odpadają. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony.

 

Oceń ten przepis