Krucha rolada
- 1 porcja
- 1 godzina 30 minut
- Łatwe
Składniki:
- Mix bezglutenowy - 350g
- Margaryna mleczna - 150g
- Proszek do pieczenia bezglutenowy- 1 łyżeczka
- Jajko całe - 1 szt.
- Żółtko - 1 szt.
- Śmietana 18% - 3 łyżki
- Cukier - pół szklanki lub według uznania
- Mak bezglutenowy - 1 puszka
Przygotowanie
- Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, następnie z pozostałych składników zagniatamy ciasto.
- Zagniecione ciasto wałkujemy i dodajemy gotową masę makową (u mnie HELIO).
- Zwijamy ciasto w roladę i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego 🙂