Krucha rolada

Oceń przepis

Średnia ocena: 4.5
  • 1 porcja
  • 1 godzina 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Mix bezglutenowy - 350g
  • Margaryna mleczna - 150g
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy- 1 łyżeczka
  • Jajko całe - 1 szt.
  • Żółtko - 1 szt.
  • Śmietana 18% - 3 łyżki
  • Cukier - pół szklanki lub według uznania
  • Mak bezglutenowy - 1 puszka

Jest do doskonała alternatywa dla tych osób, co nie przepadają za kluskami z makiem na Wigilii 😉

Przygotowanie

  • Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, następnie z pozostałych składników zagniatamy ciasto.
  • Zagniecione ciasto wałkujemy i dodajemy gotową masę makową (u mnie HELIO).
  • Zwijamy ciasto w roladę i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach.

Smacznego 🙂

Oceń ten przepis