Krem z dyni

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Dynia - 1/2 sztuki
  • Cebula - 1 sztuka
  • Ziemniak - 2 sztuki
  • Koncentrat pomidorowy bezglutenowy
  • Przyprawa bezglutenowa bulionowa- 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
  • Jogurt naturalny - 100 ml
  • Makaron bezglutenowy lub groszek ptysiowy bezglutenowy
  • Natka pietruszki - 1 łyżka

Przygotowanie

Warzywa obierz i pokrój w grubą kostkę. Ugotuj na wodzie na miękko. W trakcie gotowania dodaj 1 łyżkę przyprawy bezglutenowej. Wszystko dokładnie zmiksuj, dodaj sól i pieprz do smaku. Na końcu dodaj jogurt naturalny. Zupę podawaj z makaronem bezglutenowym lub groszkiem ptysiowym, najlepiej z dodatkiem siekanej natki pietruszki.

Oceń ten przepis