Krem z dyni
- 4 porcje
- 40 minut
- Łatwe
Składniki:
- Dynia - 1/2 sztuki
- Cebula - 1 sztuka
- Ziemniak - 2 sztuki
- Koncentrat pomidorowy bezglutenowy
- Przyprawa bezglutenowa bulionowa- 1 łyżeczka
- Sól
- Pieprz
- Jogurt naturalny - 100 ml
- Makaron bezglutenowy lub groszek ptysiowy bezglutenowy
- Natka pietruszki - 1 łyżka
Przygotowanie
Warzywa obierz i pokrój w grubą kostkę. Ugotuj na wodzie na miękko. W trakcie gotowania dodaj 1 łyżkę przyprawy bezglutenowej. Wszystko dokładnie zmiksuj, dodaj sól i pieprz do smaku. Na końcu dodaj jogurt naturalny. Zupę podawaj z makaronem bezglutenowym lub groszkiem ptysiowym, najlepiej z dodatkiem siekanej natki pietruszki.