Krem z brokułów

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • -
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Brokuł - 1 średnia sztuka
  • Marchewka - 2 średnie sztuki
  • Cebula - 1 sztuka
  • Ziemniaka - 2 sztuki
  • Przyprawa warzywna bezglutenowa - 1 łyżka
  • Jogurt naturalny - 100 ml
  • Ser żółty, starty - 2 łyżki
  • Groszek ptysiowy bezglutenowy - do posypania
  • Sól
  • Pieprz

Pożywna zielona zupa!

Przygotowanie

Warzywa obierz, pokrój w grubą kostkę i ugotuj na miękko na wodzie.

W trakcie gotowania dodaj 1 łyżkę przyprawy bezglutenowej. Wszystko dokładnie zmiksuj, dodaj sól i pieprz do smaku. Na koniec dodaj jogurt naturalny i starty ser żółty.

Zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

Oceń ten przepis