Kotleciki rybne

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Miruna (bez ości) - 2 filety, ok. 0,5 kg
  • Cebula -1 sztuka, średnia
  • Jajko - 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek (świeży lub mrożony) - 2 łyżeczki
  • Tymianek (świeży lub suszony) - 2 łyżeczki
  • Bułka tarta bezglutenowa - do obtoczenia kotletów

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Zmielić filety, dodać startą cebulę. Wszystko wymieszać z przyprawami i ziołami. Uformować średniej wielkości kule, obtoczyć w bułce tartej, spłaszczyć do grubości ok. 1,5 cm. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Oceń ten przepis