Kotleciki rybne
- 4 porcje
- 45 minut
- Łatwe
Składniki:
- Rybne kostki mrożone lub filety np. z mintaja - 3-4 kostki
- Jajko - 2 sztuki
- Bułka kajzerka bezglutenowa - 1 sztuka
- Bułka tarta bezglutenowa - do obtoczenia kotletów
- Natka pietruszki, posiekana - 2 łyżki
- Sól
- Pieprz ziołowy
- Pieprz czarny
- Zioła prowansalskie
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Rybę rozmrozić, przemielić lub po prostu pokroić dość drobno. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Wymieszać z rybą i 1 jajkiem. Przyprawić ziołami, pieprzem ziołowym i czarnym, posolić, dodać dużo natki pietruszki.
Jeżeli masa będzie za rzadka do formowania kotlecików, dodać trochę mąki lub bułki tartej. Kotleciki obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć z każdej strony na oleju.