Kotleciki rybne

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Rybne kostki mrożone lub filety np. z mintaja - 3-4 kostki
  • Jajko - 2 sztuki
  • Bułka kajzerka bezglutenowa - 1 sztuka
  • Bułka tarta bezglutenowa - do obtoczenia kotletów
  • Natka pietruszki, posiekana - 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
  • Zioła prowansalskie
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Rybę rozmrozić, przemielić lub po prostu pokroić dość drobno. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Wymieszać z rybą i 1 jajkiem. Przyprawić ziołami, pieprzem ziołowym i czarnym, posolić, dodać dużo natki pietruszki.

Jeżeli masa będzie za rzadka do formowania kotlecików, dodać trochę mąki lub bułki tartej. Kotleciki obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć z każdej strony na oleju.

Oceń ten przepis