Kolorowa sałatka z brokułem

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 5 porcji
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Brokuł - 1 sztuka
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
  • Kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • Jajko - 4 sztuki
  • Ogórek konserwowy - 4-5 sztuk
  • Szczypiorek - 1/2 pęczka
  • Pieprz
  • Sól
  • Cukier kryształ - szczypta
  • Bazylia
  • Oregano
  • Zioła prowansalskie
  • Majonez - 2 łyżki
  • Jogurt naturalny - 4 łyżki

Sałatka wygląda kolorowo i jest pyszna 🙂

Przygotowanie

Z brokułu oddzielamy różyczki, gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej (wystarczy szczypta cukru), wodzie przez około 5 min., tak żeby brokuł był lekko twardawy.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki i paprykę kroimy w grubszą kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki, kiedy brokuł przestygnie.

W miseczce rozrabiamy majonez z jogurtem i przyprawami. Polewamy sosem sałatkę i dokładnie mieszamy.

Oceń ten przepis