Kokosowy pudding chia
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/08/img_20200823_201024-1200x675.jpg)
- 1 porcja
- 1 godzina
- Bardzo łatwe
Składniki:
Pudding
- Mleczko kokosowe - 200g
- Nasiona chia -20g(4 łyżeczki)
- Miód lipowy - 1 łyżka
Dodatki
- Owoce - dowolne (u mnie padło na jagody, borówki, banan)
- Masło orzechowe
- Czekolada gorzka bezglutenowa
Przygotowanie
Do miseczki przelać mleczko kokosowe, dodać nasiona chia i miód. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie ponownie przemieszać i odstawić na 30 do 45 minut do lodówki.
Po wyjęciu przełożyć po równo do dwóch miseczek, dorzucić na wierzch ulubione owoce sezonowe, łyżkę masła orzechowego, łyżkę dżemu truskawkowego i gotowe.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/08/img_20200823_201024-1200x1111.jpg)