Kokosowy pudding chia

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 1 godzina
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Pudding

  • Mleczko kokosowe - 200g
  • Nasiona chia -20g(4 łyżeczki)
  • Miód lipowy - 1 łyżka

Dodatki

  • Owoce - dowolne (u mnie padło na jagody, borówki, banan)
  • Masło orzechowe
  • Czekolada gorzka bezglutenowa

Przygotowanie

Do miseczki przelać mleczko kokosowe, dodać nasiona chia i miód. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie ponownie przemieszać i odstawić na 30 do 45 minut do lodówki.

Po wyjęciu przełożyć po równo do dwóch miseczek, dorzucić na wierzch ulubione owoce sezonowe, łyżkę masła orzechowego, łyżkę dżemu truskawkowego i gotowe.

Oceń ten przepis