Kulki kokosowe w smaku a’la rafaello rozpływają się w ustach! Zachwycą każde podniebienie! Proste i szybkie w przygotowaniu, idealne na przyjęcie i święta!
Przygotowanie
- Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia.
- Serek mascarpone przełożyć do miski i wymieszać łyżką.
- Chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę dodać do serka i wymieszać. Do tego dodać wiórki kokosowe i wymieszać raz jeszcze.
- Masę wstawić do lodówki, aby lekko stwardniała i dało się formować kulki (około 20-30min)
- Ze schłodzonej masy formować małe kulki o średnicy ok. 3-5cm i wkładać je pojedynczo do miseczki z wiórkami kokosowymi. Potrząsając miską, obtoczyć kulkę w wiórkach. Można również użyć płatków migdałów, tylko wcześniej należy je pokruszyć.
- Kulki przechowywać w lodówce.