Kokosowe kuleczki

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 25 porcji
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Mleko w proszku - 1,5 szklanki
  • Wiórki kokosowe - ½ szklanki
  • Masło - ½ szklanki
  • Cukier puder - 1/3 szklanki
  • Masło orzechowe - 1-2 łyżki
  • Cukier waniliowy - 1 opakowanie

Słodkie i pysznie kokosowe kuleczki na polepszenie nastroju. 

Przygotowanie

Podsmażyć wiórki kokosowe na połowie masła na złoto. Ostudzić. Utrzeć mikserem podsmażone wiórki kokosowe
z resztą masła, masłem orzechowym, aromatem waniliowym. Dodawać stopniowo tyle mleka w proszku, aby otrzymać miękką, dającą się formować masę. Formować niewielkie kuleczki nie większe od orzecha włoskiego. Można dodatkowo obtoczyć kuleczki w wiórkach kokosowych lub w mleku w proszku.

Oceń ten przepis