Jesienne Smoothie Bowl

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Dynia puree (z upieczonej) - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 100 ml
  • Jabłko - 1 szt.
  • Pomarańcza - 1/2 szt.
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Miód - 1 łyżka
  • Do dekoracji: orzeszki ziemne niesolone, słonecznik łuskany

Gdy jesień już nie tylko widać za oknem, ale także i można wyczuć ją na skórze, osobiście sięgam po ciepły kocyk i coś pysznego do jedzenia… A jeśli mowa o jedzeniu, to jest doskonały czas by w kuchni zagościła na dobre DYNIA ?

Przygotowanie

  1. Wcześniej przygotować puree z dyni.

  2. Następnie obrać pomarańczę ze skórki, jabłko dokładnie umyć, usunąć gniazdo nasienne. Owoce pokroić na mniejsze kawałki.

  3. Tak przygotowane owoce i puree włożyć do pojemnika blendera, dodać jogurt naturalny, miód, cynamon. Zmiksować na gładką masę.

  4. Wyłożyć do miseczki, ułożyć orzeszki ziemne, słonecznik lub inne dodatki, można delikatnie skropić syropem.

Oceń ten przepis