Jajka z kiełbasą zapiekane w kokilkach
- 1 porcja
- 25 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Jajko – 2 sztuki
- Cebula – 0,5 sztuki
- Kiełbasa bezglutenowa – 40 g
- Masło – 1 łyżka
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Przygotowanie
Cebulę posiekaną w kostkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę lub wędlinę podsmażyć na maśle, wyłożyć po podsmażeniu na dnie kokilki, na wierzch wbić jajko i położyć troszkę masła.
Do piekarnika nagrzanego do 180°C wstawić naczynko z wodą, do którego wstawiamy kokilkę, tak by, woda w naczynku sięgała do połowy kokilki. Piec ok. 12 min. Aż białko się zetnie.
Po upieczeniu w kąpieli wodnej posolić i popieprzyć, można dodatkowo zetrzeć na wierzch ser żółty.