Jajka faszerowane sosem chrzanowo-majonezowym

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jajka - 6 sztuk
  • Majonez - 1 łyżka
  • Chrzan - 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
  • Rzodkiewka - 2 sztuki
  • Szczypiorek - odrobina
  • Koperek - 1 gałązka
  • Woda po gotowanych burakach
  • Ocet - 1 łyżeczka

Jajka równie dobrze smakują niebarwione. Choć kojarzą się głównie z Wielkanocą, są też idealna przystawką na imprezach.

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo. Obierz.

Do wody po burakach dodaj ocet i przełóż do niej obrane jajka na ok 15 min.

Po tym czasie wyjmij jajka.

Przekrój je na pół i wyjmij żółtka. Połącz je z majonezem i chrzanem.

Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj tworząc jednolitą masę.

Nałóż ją na białka.

Udekoruj warzywami wybranymi przeze mnie lub swoimi ulubionymi. Smacznego

Oceń ten przepis