Jajka faszerowane pieczarkami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • 6 jaj
  • 600 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta bezglutenowa
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na równe połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski. Pieczarki i cebulę umyć i pokroić w kostkę a następnie przysmażyć na patelni. Farsz dodać do żółtek i rozgnieść wszystko widelcem. Doprawić solą, pieprzem i łyżką majonezu. Tak przygotowany farsz nadziewać połówki wcześnie przygotowanych jajek. Na talerzu roztrzepać jajko a na drugim rozsypać bułkę tartą. Jajka obtaczać w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.
Przystawka pyszna i jako pierwsza schodzi ze stołu. Polecam z całego serca?

Smacznego! ?

Oceń ten przepis