Jajka faszerowane pieczarkami
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/04/4d8e8bb3-526b-4830-8ea9-a5ef5b562035-1200x675.jpeg)
- 4 porcje
- 1 godzina
- Łatwe
Składniki:
- 6 jaj
- 600 g pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta bezglutenowa
- olej do smażenia
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na równe połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski. Pieczarki i cebulę umyć i pokroić w kostkę a następnie przysmażyć na patelni. Farsz dodać do żółtek i rozgnieść wszystko widelcem. Doprawić solą, pieprzem i łyżką majonezu. Tak przygotowany farsz nadziewać połówki wcześnie przygotowanych jajek. Na talerzu roztrzepać jajko a na drugim rozsypać bułkę tartą. Jajka obtaczać w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.
Przystawka pyszna i jako pierwsza schodzi ze stołu. Polecam z całego serca?
Smacznego! ?
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/04/4d8e8bb3-526b-4830-8ea9-a5ef5b562035-1200x1600.jpeg)