Jajka faszerowane sosem chrzanowo-majonezowym
- 6 porcji
- 20 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Jajka - 6 sztuk
- Majonez - 1 łyżka
- Chrzan - 1 łyżeczka
- Sól
- Pieprz
- Rzodkiewka - 2 sztuki
- Szczypiorek - odrobina
- Koperek - 1 gałązka
- Woda po gotowanych burakach
- Ocet - 1 łyżeczka
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Obierz.
Do wody po burakach dodaj ocet i przełóż do niej obrane jajka na ok 15 min.
Po tym czasie wyjmij jajka.
Przekrój je na pół i wyjmij żółtka. Połącz je z majonezem i chrzanem.
Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj tworząc jednolitą masę.
Nałóż ją na białka.
Udekoruj warzywami wybranymi przeze mnie lub swoimi ulubionymi. Smacznego