Gryczanka z prażonym jabłkiem

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Płatki gryczane crunchy bezglutenowe - 4 łyżki
  • Jogurt naturalny (krowi lub roślinny) - 150g
  • Masło orzechowe - 1 łyżka
  • Prażone jabłko - 1 sztuka
  • Miód - 1 łyżka (opcjonalnie)

Pożywna i sycąca gryczanka, którą możemy zjeść zaraz po przygotowaniu, bądź włożyć do pojemnika i zjeść w pracy/szkole.

Przygotowanie

Jabłko obieramy, ścieramy na tarce i prażymy. Jeśli jest kwaskowate możemy dodać miodu po przestudzeniu.
Do miseczki/pojemnika wkładamy płatki gryczane, jogurt, masło orzechowe i prażone jabłko.

Polecam płatki gryczane dołożyć bezpośrednio przed spożyciem, w przeciwnym wypadku zmiękną i nie będą chrupać.

Oceń ten przepis