Zielony lunchbox bez glutenu

Oceń przepis

Średnia ocena: 3
  • 1 porcja
  • 10 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Mieszanka sałat - 1 opakowanie
  • Awokado - 1 sztuka
  • Winogrono białe bezpestkowe - 1 mała kiść
  • Orzechy włoskie - kilka sztuk
  • Ulubiony olej/oliwa
  • Ogórek zielony - 1/2 szt.

Szybkie i przede wszystkim syte danie wegańskie, którego smak Was zaskoczy. Idealny BOX do pracy!

Przygotowanie

  1. Awokado kroimy w cząstki, ogórka w plastry.
  2. Winogrona kroimy na pół.
  3. Orzechy kruszymy.
  4. Wszystko wrzucamy do mieszanki sałat, dodajemy łyżkę lub dwie oliwy lub oleju.
  5. Można przyprawić niewielką szczyptą soli, najlepiej jednak smakuje bez.
  6. Jeśli sałatka ma nieco dłużej poleżeć awokado należy zabezpieczyć przed czarnieniem sokiem z cytryny.

Smacznego!

Oceń ten przepis