Fasolowa Fantazja Kokosowo – Czekoladowa

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 6 porcji
  • 50 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Biszkopt:

  • 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 4 jaja
  • 3 łyżki prawdziwego kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła
  • 2 banany

Krem kokosowy:

  • 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzone w lodówce minimum przez dobę)
  • 3 łyżki ksylitolu/cukru

Zdrowe ciasto z fasoli 🙂

Przygotowanie

Wykonanie ciasta jest bardzo proste – musimy jedynie posiadać blender/mikser.

Formę kwadratową o wymiarach ok. 24x 24 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia.

Wszystkie składniki biszkoptu należy zmiksować na gładka masę i wylać do formy.

Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.

Schłodzone mleczko kokosowe należy ubić z ksylitolem/cukrem.

Wystudzony biszkopt przełożyć kremem kokosowym.

Schłodzić w lodówce.

Smacznego!

Oceń ten przepis