Fasolowa Fantazja Kokosowo – Czekoladowa
- 6 porcji
- 50 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
Biszkopt:
- 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
- 4 jaja
- 3 łyżki prawdziwego kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła
- 2 banany
Krem kokosowy:
- 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzone w lodówce minimum przez dobę)
- 3 łyżki ksylitolu/cukru
Przygotowanie
Wykonanie ciasta jest bardzo proste – musimy jedynie posiadać blender/mikser.
Formę kwadratową o wymiarach ok. 24x 24 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki biszkoptu należy zmiksować na gładka masę i wylać do formy.
Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Schłodzone mleczko kokosowe należy ubić z ksylitolem/cukrem.
Wystudzony biszkopt przełożyć kremem kokosowym.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego!