Fasola z ziołami
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/123119276_376529063593078_7825619817931646735_n-1200x675.jpg)
- 4 porcje
- 1 godzina
- Łatwe
Składniki:
- Bekon - 1 plasterek
- Cebula - 1 sztuka (posiekana)
- Czosnek - 1 ząbek
- Liść laurowy
- Oregano - 2 łyżeczki
- Kminek - 1 łyżeczka
- Goździki - 3 sztuki
- Kawa bezglutenowa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
- Cukier brązowy - 1 łyżka
- Fasola sucha - 1/2 kg (namoczyć)
Przygotowanie
Na patelni podsmażyć bekon na chrupko i odsączyć na ręczniku papierowym. Kiedy wystygnie kruszymy go na drobno. Podsmażamy cebulkę aż się zeszkli i dodajemy bekon oraz pozostałe składniki. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy aż fasola będzie miękka.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/123119276_376529063593078_7825619817931646735_n-1200x900.jpg)