Fasola z ziołami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • Łatwe

Składniki:

  • Bekon - 1 plasterek
  • Cebula - 1 sztuka (posiekana)
  • Czosnek - 1 ząbek
  • Liść laurowy
  • Oregano - 2 łyżeczki
  • Kminek - 1 łyżeczka
  • Goździki - 3 sztuki
  • Kawa bezglutenowa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
  • Cukier brązowy - 1 łyżka
  • Fasola sucha - 1/2 kg (namoczyć)

Przygotowanie

Na patelni podsmażyć bekon na chrupko i odsączyć na ręczniku papierowym. Kiedy wystygnie kruszymy go na drobno. Podsmażamy cebulkę aż się zeszkli i dodajemy bekon oraz pozostałe składniki. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy aż fasola będzie miękka.

Oceń ten przepis