Energetyczne, dyniowe smoothie
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/e5f91e5a-03aa-4903-a0fa-427f4ce2df64-1200x675.jpeg)
- 4 porcje
- 10 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Dynia (pure) - 1 szkl.
- Mleko roślinne - 1 szkl.
- Sok z pomarańczy - 1 szkl.
- Banan - 1 szt. ⠀
- Imbir (starty) - 1/3 łyżeczki ⠀
- Kardamon - 1/4 łyżeczki ⠀
- Cynamon - 1/4 łyżeczki
- Masło orzechowe - 1 łyżka (opcjonalnie żeby podbić kaloryczność)
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładką masę. Jeżeli jest za gęsta, dodać odrobinę mleka roślinnego bądź wody. Przed podaniem schłodzić. ⠀
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/10/e5f91e5a-03aa-4903-a0fa-427f4ce2df64-1200x1600.jpeg)