Ekspresowe placuszki kukurydziane
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/08/20200826_100451-1200x675.jpg)
- 2 porcje
- 10 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
Placki
- Jajko - 4 szt
- Mleko - ok. 50 ml
- Mąka kukurydziana bezglutenowa - 2 czubate łyżki
- Sól - szczypta
- Olej - odrobina do smażenia (u mnie olej w sprayu)
Dodatki
- Skyr cytrynowy - 1 szt.
- Dżem - według uznania
Przygotowanie
Jajka, mąkę, mleko i sól umieszczamy w misce i mieszamy/roztrzepujemy do uzyskania jednolitej masy. Powinna mieć konsystencję zbliżoną do ciasta naleśnikowego. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie ze skyrem i dżemem truskawkowym.
Smacznego?
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/08/20200826_100451-1200x1210.jpg)