Ekspresowe placuszki kukurydziane

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Placki

  • Jajko - 4 szt
  • Mleko - ok. 50 ml
  • Mąka kukurydziana bezglutenowa - 2 czubate łyżki
  • Sól - szczypta
  • Olej - odrobina do smażenia (u mnie olej w sprayu)

Dodatki

  • Skyr cytrynowy - 1 szt.
  • Dżem - według uznania

Mega szybkie i smaczne placuszki.

Przygotowanie

Jajka, mąkę, mleko i sól umieszczamy w misce i mieszamy/roztrzepujemy do uzyskania jednolitej masy. Powinna mieć konsystencję zbliżoną do ciasta naleśnikowego. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie ze skyrem i dżemem truskawkowym.

Smacznego?

Oceń ten przepis