Eklerki

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 15 porcji
  • 1 minuta
  • Łatwe

Składniki:

  • 1 szkl. wody
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szkl. mąki bezglutenowej - Do it! Universal mix
  • 3 jajka

Masa budyniowa:

  • 1 op. budyniu śmietankowego bezglutenowego
  • 1/2 kostki margaryny

Polewa:

  • tabliczka czekolady bezglutenowej np. Goplana
  • 3 łyżki mleka

Przygotowanie

Wodę gotujemy z margaryną. Kiedy margaryna się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy szkl. mąki. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do wystudzonej masy wbijamy jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zmiksowane ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy porcjami na papier do pieczenia. Pieczemy 25 min w temperaturze 200°. Po upieczeniu czekamy aż wystygną. W tym czasie gotujemy budyń i również musimy poczekać aż ostygnie. Margarynę miksujemy na jednolitą masę dodając po 1 łyżce budyniu. Wysuszone eklerki przecinamy na pół nakładamy krem budyniowy i polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Życzę smacznego ???

Oceń ten przepis