Eklerki
- 15 porcji
- 1 minuta
- Łatwe
Składniki:
- 1 szkl. wody
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szkl. mąki bezglutenowej - Do it! Universal mix
- 3 jajka
Masa budyniowa:
- 1 op. budyniu śmietankowego bezglutenowego
- 1/2 kostki margaryny
Polewa:
- tabliczka czekolady bezglutenowej np. Goplana
- 3 łyżki mleka
Przygotowanie
Wodę gotujemy z margaryną. Kiedy margaryna się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy szkl. mąki. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do wystudzonej masy wbijamy jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zmiksowane ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy porcjami na papier do pieczenia. Pieczemy 25 min w temperaturze 200°. Po upieczeniu czekamy aż wystygną. W tym czasie gotujemy budyń i również musimy poczekać aż ostygnie. Margarynę miksujemy na jednolitą masę dodając po 1 łyżce budyniu. Wysuszone eklerki przecinamy na pół nakładamy krem budyniowy i polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Życzę smacznego ???