Duszone mięso z warzywami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Szynka wieprzowa albo polędwiczki wieprzowe - 1 kg
  • Seler, mały - 1 sztuka
  • Por, biała część - 1 sztuka
  • Sól
  • Pieprz
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Seler pokroić w paseczki, por posiekać.

Szynkę (polędwiczki), pokroić na kawałki niezbyt duże i obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Następnie dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz oraz warzywa (seler i por). Podlać wodą i dusić tak długo aż mięso i warzywa staną się miękkie, od czasu do czasu mieszając. Stale dolewać trochę wody, żeby danie się nie przypaliło.

Oceń ten przepis