Deser a’la tiramisu z malinami i borówkami

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 6 porcji
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Biszkopty okrągłe bezglutenowe
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Jogurt naturalny gęsty - 150 g
  • Maliny (świeże lub mrożone) - 300 g
  • Miód - 2-3 łyżki
  • Borówki

Pyszny i szybki w przygotowaniu słodko-kwaśny deser.

Przygotowanie

Przygotowanie:

Maliny gotujemy do wytworzenia się soku, studzimy i odcedzamy.

Serek mascarpone, jogurt naturalny i miód miksujemy do połączenia składników.

Biszkopty moczymy w zimnym soku malinowym i układamy w bezbarwnym naczyniu, np. misce. Następnie wykładamy część odcedzonych malin oraz borówki.

Kolejną warstwę stanowi krem na bazie serka mascarpone.

Układamy warstwy do wykończenia składników.

Ostatnią warstwą powinien być krem na bazie serka mascarpone.

Wstawiamy do lodówki na 2 lub 3 godziny.

Oceń ten przepis