Deser malinowo-serowy

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Serek mascarpone - 1 pakowanie 250 g
  • Mus z malin - 200 g
  • Śmietana kremówka - 200 ml
  • Cukier puder - 2 łyżki
  • Czekolada bezglutenowa - 2 kostki

Pyszny i banalnie prosty deser 🙂

Przygotowanie

Kremówkę włóż na około 30 minut do zamrażarki. Mus z malin wymieszaj z serkiem mascarpone (jeżeli masz całe maliny to wcześniej zmiksuj je). Kremówkę ubij razem z cukrem pudrem. Dodaj do masy serowej i wymieszaj na gładką masę. Przełóż do miseczek lub pucharków. Schładzaj przez około 3 godziny, deser udekoruj posiekaną czekoladą.

 

Oceń ten przepis