Danie z makaronu
- 1 porcja
- 40 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- 250 g makaronu COLORATA BEZGLUTEN
- 1 brokuł
- 300 g szpinaku
- 80 g rukoli
- 60 g suszonych pomidorów
- 4 ząbki czosnku
- pieprz czarny mielony bezglutenowy BEZGLUTEN
- sól
Przygotowanie
Na początku w osolonej wodzie należy ugotować makaron (najlepiej al dente) oraz brokuły. Następnie przez praskę przecisnąć czosnek i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Gdy czosnek się zarumieni, na patelnię można dodać świeże liście szpinaku. Całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Teraz do jednego garnka przełożyć ugotowany makaron, brokuł oraz szpinak z czosnkiem i dodać jeszcze suszone pomidory oraz pieprz. Całość należy wymieszać i przełożyć do pojemników lunchbox, a z góry ozdobić świeżą rukolą.