Danie z makaronu

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • 250 g makaronu COLORATA BEZGLUTEN
  • 1 brokuł
  • 300 g szpinaku
  • 80 g rukoli
  • 60 g suszonych pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz czarny mielony bezglutenowy BEZGLUTEN
  • sól

Przygotowanie

Na początku w osolonej wodzie należy ugotować makaron (najlepiej al dente) oraz brokuły. Następnie przez praskę przecisnąć czosnek i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Gdy czosnek się zarumieni, na patelnię można dodać świeże liście szpinaku. Całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Teraz do jednego garnka przełożyć ugotowany makaron, brokuł oraz szpinak z czosnkiem i dodać jeszcze suszone pomidory oraz pieprz. Całość należy wymieszać i przełożyć do pojemników lunchbox, a z góry ozdobić świeżą rukolą.

Oceń ten przepis