Cykoria w innym wydaniu

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Cykoria - 1 sztuka
  • Cebula dymka - 1 łyżka
  • Pomidor - 1 sztuka lub kilka sztuk pomidorków cherry
  • Ser żółty - 1 łyżka
  • Keczup bezglutenowy - 1 łyżeczka
  • Majonez bezglutenowy- 2 łyżki
  • Koperek, świeży - 1 łyżeczka
  • Czosnek granulowany - szczypta

Przygotowanie

Warzywa umyć. Cykorię pokroić w paski. Cebulę dymkę i jej zielone części pokroić na drobne kawałki. Pomidora pokroić w kostkę (lub pomidorki cherry na pół). Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać 2 łyżki majonezu i trochę keczupu (proporcje według uznania). Posiekać świeży koperek, dodać szczyptę czosnku granulowanego. Sałatkę dokładnie wymieszać.

Oceń ten przepis