Cykoria w innym wydaniu
- 1 porcja
- 15 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Cykoria - 1 sztuka
- Cebula dymka - 1 łyżka
- Pomidor - 1 sztuka lub kilka sztuk pomidorków cherry
- Ser żółty - 1 łyżka
- Keczup bezglutenowy - 1 łyżeczka
- Majonez bezglutenowy- 2 łyżki
- Koperek, świeży - 1 łyżeczka
- Czosnek granulowany - szczypta
Przygotowanie
Warzywa umyć. Cykorię pokroić w paski. Cebulę dymkę i jej zielone części pokroić na drobne kawałki. Pomidora pokroić w kostkę (lub pomidorki cherry na pół). Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać 2 łyżki majonezu i trochę keczupu (proporcje według uznania). Posiekać świeży koperek, dodać szczyptę czosnku granulowanego. Sałatkę dokładnie wymieszać.