Ciasto dyniowe

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 15 porcji
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Puree z dyni - 30dag
  • Jajko - 3 sztuki
  • Mleczko ryżowe - 150 ml
  • Mąka ryżowa bezglutenowa - 16 dag
  • Skrobia ziemniaczana - 6 dag
  • Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
  • Cukier - 10 dag
  • Przyprawa do piernika - 2 łyżeczki

Przygotowanie

Jajka wbić do miski, dodać cukier i ucierać (ja ubijam ręcznie).

Następnie dodać mleko ryżowe oraz puree z dyni.

Do tego wszystkiego dodać mąkę ryżową, ziemniaczaną i pozostałe składniki.

Można dodać kilka rodzynek, mieszamy aż masa będzie gęsta.

Blaszkę nasmarować i wyłożyć ciasto. Piec 45 minut w temp.180 stopni.

Oceń ten przepis