Ciasteczka z orzechów brazylijskich

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • 200g orzechów brazylijskich
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki otrębów owsianych bezglutenowych
  • 2 jajka
  • 4 łyżki miodu
  • Pestki dyni, jagody goi, itp

Przygotowanie

Orzechy zmielić i pestki dyni zmielić na grubszą mączkę. 1 całe jajko i żółtko zmiksować z miodem. Dodać zmielone orzechy, pestki dyni, wiórki kokosowe i płatki owsiane. Całość wymieszać najlepiej za pomocą dłoni. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Masa jest lepka więc najlepiej mokrymi dłońmi spłaszczyć kulkę. Ułożyć na blasze i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni.

Oceń ten przepis