Ciasteczka z orzechów brazylijskich
- 1 porcja
- 30 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- 200g orzechów brazylijskich
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki otrębów owsianych bezglutenowych
- 2 jajka
- 4 łyżki miodu
- Pestki dyni, jagody goi, itp
Przygotowanie
Orzechy zmielić i pestki dyni zmielić na grubszą mączkę. 1 całe jajko i żółtko zmiksować z miodem. Dodać zmielone orzechy, pestki dyni, wiórki kokosowe i płatki owsiane. Całość wymieszać najlepiej za pomocą dłoni. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Masa jest lepka więc najlepiej mokrymi dłońmi spłaszczyć kulkę. Ułożyć na blasze i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni.