Ciasteczka z masła orzechowego z Nutellą

Oceń przepis

Średnia ocena: 2.5
  • 32 porcje
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Masło orzechowe (z kawałkami lub bez) - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Jajko - 1 sztuka, duże
  • Bezglutenowy proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
  • Cukier waniliowy - 1 sztuka, mały
  • Cynamon - ½ łyżeczki
  • Nutella - 1 słoiczek 220g

Pyszne ciasteczka z masła orzechowego. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Sam przepis jest super prosty, ponieważ wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Zrobi je samodzielnie nawet małe dziecko.

Przygotowanie

Masło orzechowe wymieszać z lekko rozkłóconym jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Nabierać łyżeczką porcje ciasta, uformować kulkę, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę ucisnąć palcem, formując dziurkę. Piec 7 minut w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180ºC. Wyjąć z piekarnika, w każdą dziurkę nałożyć pół łyżeczki Nutelli, wstawić do piekarnika jeszcze na 4-5 minut. Studzić na kratce.

Oceń ten przepis