Ciasteczka z masła orzechowego z Nutellą
- 32 porcje
- 15 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Masło orzechowe (z kawałkami lub bez) - 1 szklanka
- Cukier - 1 szklanka
- Jajko - 1 sztuka, duże
- Bezglutenowy proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
- Cukier waniliowy - 1 sztuka, mały
- Cynamon - ½ łyżeczki
- Nutella - 1 słoiczek 220g
Przygotowanie
Masło orzechowe wymieszać z lekko rozkłóconym jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Nabierać łyżeczką porcje ciasta, uformować kulkę, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę ucisnąć palcem, formując dziurkę. Piec 7 minut w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180ºC. Wyjąć z piekarnika, w każdą dziurkę nałożyć pół łyżeczki Nutelli, wstawić do piekarnika jeszcze na 4-5 minut. Studzić na kratce.