Ciasteczka kruche

Oceń przepis

Średnia ocena: 3.5
  • -
  • 1 godzina 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • Mieszanka mąk bezglutenowych do ciasta kruchego - 1 szklanka
  • Jajko - 1 sztuka
  • Cukier - 1/2 szklanki
  • Masło/Margaryna - 100 g

Bardzo proste w wykonaniu, do przygotowania można zaangażować dzieci 🙂

Przygotowanie

Do miski wsypać mąkę, cukier, miękkie masło i jajko i wymieszać (można mikserem).

Następnie zagnieść ciasto ręcznie (będzie miało rzadką konsystencję ale po schłodzeniu będzie twardsze) i na 30 min wstawić do lodówki.

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość mniej więcej 2-3 mm. Foremką wycinać ciastka i układać na wyłożonej papierem blasze.

Ciastka piec w temp. 180*C około 15 min.

Oceń ten przepis