Chleb z płatków owsianych

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 20 porcji
  • 3 godziny
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Jogurt naturalny (może być bez laktozy) - 1000 g
  • Płatki owsiane bezglutenowe - 600 g
  • Dowolne bezglutenowe orzechy, nasiona - 2 szklanki (słonecznik, siemię lniane, sezam, dynia, posiekane orzechy włoskie i ziemne, łupina babki jajowatej, itp.)
  • Miód - 2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona - 2 łyżeczki
  • Sól - 1 łyżeczka

Przygotowanie

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Łyżką wyrównujemy masę, mocno dociskając. Posypujemy czarnuszką lub sezamem. Pieczemy w 170° przez ok. 90-100 minut

Oceń ten przepis