Chipsy ziemniaczane

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 2 porcje
  • 50 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Ziemniak, duży - 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz
  • Inne przyprawy, opcjonalnie

Smaczna przekąska dla całej rodziny.

Przygotowanie

Ziemniaki obierz.

Pokrój je na bardzo cienkie plasterki.

Umieść pokrojone ziemniaki w misce z wodą na około 30 minut.

Przenieś ziemniaki i osusz dokładnie z wody na ręczniku papierowym.

Nagrzej piekarnik do 200 st C.

Na blachę wyłóż papier do pieczenia.

Ziemniaki ułóż pojedynczą warstwą, posyp solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami.

Piecz przez 5-10 minut, aż ziemniaki będą dostatecznie wysuszone.

Ziemniaki można doprawić także po upieczeniu.

Oceń ten przepis