Chałwowiec z tahini

Oceń przepis

Średnia ocena: 4.5
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

Spód

  • 120 g wiórków kokosowych
  • 30 g erytrytolu
  • 50 g masła bez laktozy
  • 20 g kakao

Masa

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 400 ml wody
  • 100 g tahini
  • 1/3 szkl. erytrytolu
  • 50 g płatków migdałów do dekoracji

Chałwowiec z tahini świetnie sprawdzi się nie tylko od święta, ale również jako drugie śniadanie, czy podwieczorek. Tak niewiele potrzeba, żeby mieć pyszne i odżywcze ciacho!

Przygotowanie

  • Foremkę keksówkę wyłożyć papierem.
  • Wiórki zblendować.
  • Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
  • Zwartą masę umieścić na spodzie.
  • Kaszę zagotować z mleczkiem, 1/3 łyżeczki soli himalajskiej i wodą.
  • Po ugotowaniu zmiksować z pozostałymi składnikami.
  • Wylać na spód i schować do lodówki na 5 godzin.

Oceń ten przepis