Chałwowe pralinki to prosty deser, który pasuje na każdą okazję i duża szansa, że będzie wszystkim smakować.
Przygotowanie takich czekoladek może być także idealnym pomysłem na zabawę z dziećmi!
Przygotowanie
- Petitki kruszymy w drobne okruszki – np. poprzez włożenie je do plastikowej, dobrze zamkniętej torebki i uderzanie wałkiem do pieczenia / drewnianą łyżką.
- Do pokruszonych ciasteczek dodajemy pastę Tahini oraz miód.
- Dokładnie mieszamy.
- Wilgotnymi dłońmi formujemy z masy kuleczki i wkładamy je na 20 minut do lodówki.
- W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i olejem – dzięki temu czekolada będzie plastyczna.
- Kuleczki obtaczamy w czekoladzie i posypujemy wiórkami kokosowymi.
- Gotowe pralinki wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę, a najlepiej na 3-4 godziny.